Samenwerking TicketSwap en Paylogic voor veiliger tickets

donderdag 17 maart 2016 - 09:35

Online ticketmarktplaats TicketSwap en ticketingbedrijf Paylogic slaan de handen ineen 'om een einde te maken aan fraude bij de verkoop van tweedehands evenementtickets'. Vanaf vandaag (17 maart) worden Paylogic-tickets die het “Secure Swap” predicaat hebben op TicketSwap, automatisch omgeruild voor een compleet nieuw en volgens de partijen fraude-proof ‘Secure Swap’ ticket.

Vorig jaar introduceerde TicketSwap de Secure Swap tickets, die nu de basis vormen voor deze samenwerking. Daarbij werd ook samengewerkt met ticketbedrijf Eventix, dat deze vorm van veilige tickets ook aanbiedt. Door de nieuwe samenwerking worden op TicketSwap, dat inmiddels zo’n 700.000 geregistreerde gebruikers heeft, verkochte Paylogic-tickets omgeruild voor nieuwe tickets die meteen op naam van de nieuwe eigenaar staan. Het oude ticket, dat nog in bezit is van de verkoper, is daarmee automatisch ongeldig. Deze Secure Swap service, waarvoor geen kosten in rekening worden gebracht, is volledig geautomatiseerd door een koppeling van beide systemen. Kopers, verkopers of evenementorganisatoren hebben hier dus verder geen extra werk aan. De resulterende Secure Swap tickets zijn volgens TicketSwap '100% veilig' en te herkennen aan het Secure Swap logo, dat de marktplaats bij advertenties toont.

Paylogic verkoopt jaarlijks voor een waarde van een kwart miljard euro aan tickets. CEO Jan Willem van der Meer reageert: "TicketSwap heeft tegen ieders verwachting in een eerlijke, transparante en gebruiksvriendelijke oplossing in de voorheen vooral schimmige tweedehands ticketmarkt gezet, daarmee is het een logische partner voor Paylogic om de beste service aan zowel evenementen als bezoekers te leveren. Met deze samenwerking helpen we de fans door een echte revolutie te starten in de tweedehands ticketmarkt.”

Voor Hans Ober, mede-oprichter van TicketSwap, is het geen verrassing dat de Nederlandse tech-startup TicketSwap en het 10-jarige Paylogic tot een samenwerking zijn gekomen. "Paylogic is voortdurend bezig om de markt te verbeteren en is niet bang om grote innovatieve stappen te zetten. Door deze werkwijze en hun enorme omvang zijn zij de perfecte partner voor ons. Deze samenwerking heeft daardoor een enorme impact op de evenementindustrie."

TicketSwap hanteert een maximumprijs van 120% van de originele ticketprijs. Door de prijzen te begrenzen en 100% veilige tickets aan te bieden, hopen TicketSwap en Paylogic de tweedehands ticketmarkt veilig en betrouwbaar te maken. De afgelopen weken zou er al een succesvolle pilot geweest met Paylogic-klanten als Straf_Werk, Soenda, 7th Sunday en een aantal evenementen in de Marktkantine. Ober: "Wij verwachten dat veel andere evenementhouders snel zullen volgen en daarmee een gezamenlijke revolutie te starten in de tweehands ticketmarkt."