Eurosonic Noorderslag 2016 uitverkocht

woensdag 13 januari 2016 - 11:14

De dertigste editie van Eurosonic Noorderslag, die vandaag van start gaat, is uitverkocht. Alleen voor EPIC (European Production Innovation and Conference) zijn nog enkele kaartjes beschikbaar. Met ruim 350 acts verspreid over vele podia en meer dan 40.000 bezoekers, van wie bijna 4000 professionals, is deze editie uitgebreider dan ooit.

Tijdens Eurosonic Noorderslag 2016 ligt de focus op de 13 landen van Centraal Oost-Europa (Central Eastern Europe, CEE). De focus komt voort uit het Central East European Talent Exchange Programme (CEETEP), een subprogramma van het European Talent Exchange Programme (ETEP).

Het conferentieonderdeel European Production Innovation Conference & Fair (EPIC), waarvoor nog enkele kaartjes beschikbaar zijn, heeft dit jaar een nieuwe eigen locatie in het Hampshire Hotel op twee minuten afstand van de Oosterpoort. Festivalorganisatoren, productiebedrijven, leveranciers, verzekeraars en brancheverenigingen gaan hier de dialoog met elkaar aan tijdens onder meer Het Grote Productiedebat, onder leiding Sightline voorman Erwin Rintjema.

EB live presenteert tijdens Eurosonic Noorderslag de EB Live Festivalmonitor, Het afgelopen jaar hebben EB Live, DDMCA, Rankingz en D2W een aanzienlijke selectie Nederlandse festivals gemonitord, waarbij vooral is gekeken hoe de festivalorganisaties presteerden op het gebied van sociale media. Deze lijst, bestaande uit bijna 700 festivals, geeft dan ook een interessant beeld van de manier waarop festivals omgaan met kanalen als Facebook, Twitter, Instagram en YouTube. Deze presentatie is vrijdag 15 januari in De Oosterpoort.

Eurosonic Noorderslag staat donderdag in het teken van popbeleid. Zowel op gemeentelijk, als provinciaal en rijksniveau brengt de conferentie veel onderdelen, mensen en overheden samen die over beleid en popmuziek gaan. De focus op zaterdag ligt goeddeels op muzikanten en artiesten. Zo houdt het Fonds voor Podium Kunsten een presentatie over subsidieregelingen als de afnameregeling en is er de samenwerking tussen Sena Uitvoerende Kunstenaars, Norma en FNV Kiem, die de onderzoeksresultaten van het tweede grote onderzoek over de inkomenspositie van muzikanten presenteren.

Op de zaterdag houdt auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra het vizier ook op verdiensten in een online toekomst. Het steeds breder wordende programma maakt dat Eurosonic Noorderslag drie decennia na de start nog steeds verder differentieert en steeds meer verschillende doelgroepen op verschillende plekken tegelijk bedient.

Meer informatie vind je in onze uitgebreide Eurosonic Noorderslag-special.