Bierdouche Eurosonic Noorderslag verleden tijd

maandag 11 januari 2016 - 15:07

Tijdens de uitreiking van de Popprijs op Eurosonic Noorderslag, zaterdag in de Oosterpoort in Groningen, zal de traditionele bierdouche ontbreken. Artiesten bekogelen met bier is echt niet meer van deze tijd, aldus de organisatie.

De Popprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een band of artiest die veel heeft betekend voor de Nederlandse popmuziek. "We zitten er al een aantal jaren een beetje mee. Je geeft een artiest een prijs, dus het moet voor hem of haar ook een feestje zijn. Als je dan met bier bekogeld wordt, kun je er toch niet echt van genieten", aldus Peter Sikkema, manager festivals van Eurosonic Noorderslag.

De organisatie vraagt het publiek om niet met bier te gooien. Daarnaast mogen er geen drankjes meer de zaal in. "Volgens mij is het voor het publiek ook veel leuker als je vooraan staat, dat je niet ineens een biertje in je nek krijgt. Het gros van de mensen zal er alleen maar blij mee zijn."

Vorig jaar waren de Common Linnets de laatste artiesten die met bier bekogeld werden. 3FM-dj Giel Beelen liet toen duidelijk merken het gooien met bier niet op prijs te stellen.

Bekijk video