Windows en distributie onderdeel conferentieprogramma NFF

dinsdag 08 september 2015 - 14:55

Het conferentieprogramma van het Nederlands Film Festival (NFF) staat tijdens de 35e editie stil bij de internationale reikwijdte van de Nederlandse film. Onderdeel van het conferentieprogramma is onder meer distributie en ene veranderend windowbeleid om publiek te vergroten.

Het Nederlands Film festival vindt 23 september tot en met 2 oktober plaats in Utrecht. Onderdeel van het geheel is de Nationale Film Conferentie, op 28 en 29 september in TivoliVredenburg. Deze conferentie staat goeddeels in het teken van het daadwerkelijk maken van een film, maar voor distributeurs is er op dinsdag 29 september het door Herrie Film & TV, in samenwerking met Filmproducenten Nederland, geïnitieerde segment ‘Distributie en vertoning in veranderende markten’.

Dit segment start met een Keynote over de nieuwe spelers op de (internationale) markt, met aansluitend een paneldiscussie met vertegenwoordigers uit de sector. Centraal staat hier de vraag hoe verschillende vormen van distributie en het verkorten van de windows bij kunnen gaan dragen aan het vergroten van het publiek voor Nederlandse artistieke films. Tevens komt aan de orde hoe een gezamenlijke releasestrategie van de diverse producenten en distributeurs in samenwerking met de verschillende platforms kan bijdragen aan de totale positionering van de Nederlandse film. Dit conferentieonderdeel vindt dinsdag 29 september tussen 10:00 en 12:00 plaats en is vrij toegankelijk.