JT Hilversum opent Dolby Atmos-zaal

vrijdag 17 juli 2015 - 10:37

JT Bioscoop in Hilversum heeft deze week een Dolby Cinema-zaal geopend. Films worden hier getoond in Dolby Atmos en Dolby Vision.

De nieuwe Dolby Cinema-zaal in JT Hilversum biedt op het gebied van beeld en geluid de best mogelijke filmervaring. De zaal is uitgerust met Dolby Vision laserprojectie voor scherp beeld en Dolby Atmos voor een indrukwekkend geluid. De speakers zijn onopvallend opgehangen, waardoor realistische en natuurlijke geluidservaringen worden gecreëerd.

Dolby Vision zorgt ervoor dat de kleuren tijdens een 3D-film flink scherper en minder donker zijn. Daarnaast biedt de technologie dankzij een hogere framerate een rustiger beeld. Verder kent de Dolby Cinema-zaal een uniek design waardoor de aandacht niet van het scherm wordt afgeleid.

Het is de tweede keer dat JT Bioscopen een Dolby Cinema-zaal opent. De eerste is onderdeel van JT Bioscoop Eindhoven. Zaterdag vindt hier een open dag plaats. Inside Out (originele versie met Nederlandse ondertiteling) wordt om 14:00 gratis vertoond. Kaartjes hiervoor zijn te reserveren via de bioscoop.

Fotograaf: Samuel van Leeuwen