Gulian Nolthenius nieuwe directeur NVB

donderdag 16 juli 2015 - 14:20

De Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) heeft Gulian Nolthenius benoemd tot directeur. Nolthenius gaat per 3 augustus aan de slag voor de brancheorganisatie.

De NVB is de brancheorganisatie van alle bioscopen en filmtheaters in Nederland. De leden exploiteren 265 theaters met 857 zalen en ruim 139.000 stoelen. Gulian Nolthenius volgt de vorig jaar vertrokken directeur Ron Sterk op. “Ik zie er naar uit om mij de komende tijd in te zetten voor deze prachtige sector en invulling te geven aan de nieuwe koers van de NVB”, aldus Nolthenius.

Nolthenius was eerder directeur van Cloeck en Moedigh Bioscoopreclame/RMB Nederland. Daarnaast is hij oprichter van en managing consultant bij Comforce Recruitment.

Het algemeen bestuur van de NVB laat weten zeer ingenomen te zijn met de benoeming van Nolthenius en er het volste vertrouwen in te hebben dat hij adequaat leiding en inhoud zal geven aan de nieuwe richting die de NVB recent is ingeslagen als diensverleningsbureau voor haar leden.

De NVB draagt zorg voor de collectieve promotie en belangenbehartiging van de sector en is vanuit die functie onder meer gesprekspartner met de overheden en (internationale) organisaties en netwerken. Ook sluit de NVB sluit collectieve contracten af namens de branche zoals de cao voor het bioscoopbedrijf.