Nieuw live plaat Nits opgenomen in Europa

vrijdag 13 februari 2015 - 15:15

De Nederlandse groep Nits brengt op 9 maart zijn nieuwe live-album Hotel Europa uit. De dubbel-cd bevat ruim dertig nummers die de Nits de afgelopen 25 jaar hebben opgenomen in Europese steden als Parijs, Wenen, Brussel, Helsinki, Amsterdam en Rotterdam. 

De albumpresentatie van Hotel Europa vindt plaats op zondag 8 maart in De Duif in Amsterdam. De Nits spelen dan een akoestische sessie en worden geïnterviewd door de Vlaamse publicist Bart Steenhaut. De albumlaunch vormt de start van een nieuwe tour door Nederland en Europa die doorloopt tot en met juni.

In 1989 verscheen Urk, het eerste live album van de Nits waarvan in Nederland meer dan honderdduizend exemplaren werden verkocht. De opnamen van Hotel Europa begonnen in 1990 tijdens de Giant Normal Dwarf Tour en werden vorig jaar beëindigd tijdens de Malpensa Tour.

Met de release van Hotel Europa sluiten de Nits een succesvol jubileumjaar af. In 2014 vierde de groep zijn 40-jarig bestaan met een uitgebreide tour, de release van de verzamelbox NITS?, de tv-documentaire Over Grenzen: 40 Jaar Nits, het aan de band opgedragen Zwitserse coverproject ISN’T NITS en een Koninklijke onderscheiding voor de drie bandleden Henk Hofstede, Rob Kloet en Robert Jan Stips.

Hotel Europa wordt uitgebracht via PIAS Rough Trade en verschijnt in april op vinyl via Music On Vinyl.