Thé Lau-film in première tijdens NFF

donderdag 18 september 2014 - 14:38

Platina Blues, het laatste album van Thé Lau, is verfilmd. De film van regisseur Threes Anna gaat op 25 september in première op het Nederlands Film Festival.

Vanaf 11 oktober is de veertig minuten durende film in het Amsterdamse EYE te zien. Platina Blues is bovendien geselecteerd voor het Filmfestival van Gent, dat eind oktober voor de 41ste keer wordt georganiseerd. Eind dit jaar moet Platina Blues in zijn geheel op YouTube te bekijken zijn.

Anna riep voor Platina Blues de hulp in van onder anderen effectspecialist Thierry van Raay, choreograaf Bastiaan Stoop en cameraman Richard van Oosterhout. In de film worden ‘geprojecteerde beelden, dans en theater met elkaar vermengd om de associatieve nachtelijke reis door het onbekende te verbeelden.''

Thé Lau is ernstig ziek. In augustus vorig jaar maakte hij bekend aan keelkanker te lijden. De behandelingen hebben niet geholpen. Platina Blues, geschreven tijdens Lau’s behandelingen tegen kanker, werd in april uitgebracht en is inmiddels zijn best verkochte soloalbum.