Landelijke première Bloedlink op openingsavond NFF

donderdag 14 augustus 2014 - 14:55

Op 24 september vindt de première van Bloedlink plaats op het Nederlands Film Festival. Gelijktijdig gaat de film in heel Nederland in ruim 90 bioscoopzalen in première. De première van de thriller vormt tevens de afsluiting van De Nationale Filmdagen.

Bloedlink, een film van Joram Lürsen, is de openingsfilm van het Nederlands Film Festival. Het filmfestival vindt dit jaar plaats van woensdag 24 september tot en met vrijdag 3 oktober in Utrecht. Centraal staat het thema filmmuziek.

De première van Bloedlink op het NFF vormt ook de afsluiting van de nieuwe collectieve promotiecampagne De Nationale Filmdagen. Dit is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Bioscoopexploitanten (NVB) in samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Filmdistributeurs (NVF).

De bioscopen en filmtheaters willen tijdens de Nationale Filmdagen het publiek laten zien dat film zich nergens zo laat ervaren als op het grote witte doek. Voor vijf euro kan iedereen gedurende de hele actieperiode naar alle reguliere filmvoorstellingen. De Nationale Filmdagen vinden plaats van 18 tot en met 24 september in alle bioscopen en filmtheaters.

De kaartverkoop voor de voorpremière van Bloedlink op het Nederlands Film Festival start vandaag via filmfestival.nl/publieksopening2014. In de aanloop naar De Nationale Filmdagen zullen de rest van de bioscopen hun kaartverkoop starten.